Eddig bírta a Gusto Burger

2012.02.28. 07:52 Módosítva: 2012.02.28. 09:32

Bezárt az első magyar gyorsétteremlánc, az egyetlen tagból álló, Váci utcai Gusto Burger. A tulajdonos új helyszínen újranyitást tervez, írja a Napi Gazdaság.

2010. december közepén nyílt meg a Gusto Burger & Cafe, Magyarország első egyetlen tagból álló gyorsétterem-hálózata. Az étterem azonban most hirtelen bezárt. A Napi úgy tudja, a túl magas bérleti díj miatt volt kénytelen egy héttel ezelőtt bezárni az étterem, a tulajdonos azonban egy új egység nyitását tervezi Dunakeszin, várhatóan fél év múlva, saját ingatlanban. Később, ha sikerül, terjeszkedne Budapesten is.

A most bezárt budapesti, Váci utca 27-ben működő étterem Magyarország első "quality & local" gyorséttermi hálózataként hirdette magát. A nyitáskor grillen sütött, adalékanyag-mentes húsokat, friss salátákat, kézműves süteményeket, kávéházi reggeliket, villányi borokat és csapolt söröket ígértek versenyképes áron.

A cég honlapja szerint hálózatfejlesztési filozófiájuk, hogy a magyar termelőktől közvetlenül beszerzett élelmiszeripari termékeket a gyorséttermi menüválasztéknak megfelelően dolgozzák fel, kiváló minőségű, egészséges és változatos gyorsételeket kínáljanak a fogyasztóknak. A Gusto Burger nem titkolt célja, hogy a konkurens amerikai gyorséttermi hálózatok mellett alternatívát nyújtson.

A Gusto Burger Magyarország Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t 2009 novemberében jegyzete be a cégbíróság. Tulajdonosa Lukács Pál, majd egy panamai székhelyű cég, a Sibella Trading Inc. volt, majd ismét Lukács Pál érdekeltségébe került - derül ki az Opten cégtárának adataiból. A magyar tulajdonos 2011. december közepén kiszállt a társaságból, az a szintén panamai Eckford Deal Inc. tulajdonába került.

A cég 2010-ben - az étterem megnyitását követő hetekben - 4,8 millió forint nettó árbevételt ért el, az üzemi vesztesége 16,5 millió forint volt. Kötelezettségállománya meghaladta a 76 millió forintot. Információink szerint a cégnek 2011-ben még nem sikerült nullszaldós eredményt elérni. A forgalom szezonálisan ingadozott, nyáron és a decemberi vásár időszakában volt vendégük, míg az elmúlt két hónapban, januárban és februárban jóval gyengébben ment az üzlet.

A cég ellen 2011-ben három közjegyzői végrehajtás is indult, 2012. februárjában pedig adóhatósági végrehajtás - derül ki a cégadatokból.