Eltűnik a boltokból a Kent

2012.02.29. 06:59

Kartonszámra raktároztak be otthon a Kent cigarettamárka fogyasztói, miután elterjedt az a hír, miszerint a British American Tobacco megszünteti a márka magyarországi forgalmazását. A BAT az Index kérdésére közölte, termékeiről nem adhat tájékoztatást. Több trafikban azonban megerősítették, már csak egy-két helyen lehet kapni Kentet, új szállítmány már nem érkezik sehová.

A márka a Lorillard dohánygyár vezéréről, Herbert A. Kentről kapta a nevét és1952-ben vált világhírűvé. A márkánál elsőként bevezetett micronite füstszűrőt a dohányipar történetének egyik leginkább egészségkímélő találmányaként tálalták, és bár az azbeszt tartalmú szűrőről néhány éven belül bebizonyosodott, hogy rákkeltő - abba is hagyták a használatát - a cigaretta márka arculatát hosszú ideig az egészségkímélő gondolatra építették.

A márkát aztán az 1970-es évek végén vásárolta meg a British American Tobacco (BAT), a Kent a cég kínálatának meghatározó részévé vált. Magyarországon a prémium kategóriába tartozott, a Lucky Strike-kal együtt többek közt a Phillip Morrishoz tartozó Marlboro, az Imperial Tobaccohoz tartozó Gauloises, valamint a JTI-hez tartozó Camel versenytársa volt.