Diákmunkába menekülnek a cégek

2012.03.02. 07:39
Tavaly mintegy 210 ezer egyetemista és főiskolai hallgató végzett diákmunkát. Az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke szerint a gazdasági válság hatására nem várható, hogy idén kevesebb diákot alkalmaznak majd a vállalkozások.

Éves átlagban mintegy 210 ezren végeznek diákmunkát. Többségük egyetemista vagy főiskolás, de nyáron a 15-16 év felettiek is dolgoznak, mondta az InfoRádiónak az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke.

Kücsön Gyula kiemelte: egyre nagyobb az igény a diákmunkára a gazdasági válság óta, ugyanis a diákmunka a legolcsóbb legális munkaerő. Arra lehet számítani, hogy diákmunka piaca bővülni fog, menekülési út a vállalkozásoknak, ha diákokat alkalmazhatnak, tette hozzá.

A szervezet elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy a diákmunkapiac jelentősen átalakult, mert már nemcsak nyáron, hanem sok helyen egész évben foglalkoztatják a fiatalokat. A legtöbb diák az állatkertben, a Vidámparkban és a gyógyfürdőkben dolgozik, de a hipermarketekben és a gyorséttermekben is sokan találnak munkát.