Áprilisban nyit az új budapesti luxushotel

2012.03.13. 08:22

A tervezettnél egy hónappal később, vagyis április közepén nyitja meg kapuit Budapest új, ötcsillagos hotelje, a Buddha Bar, írja a Napi Gazdaság.

A pesti Belvárosban levő egykori Klotild palota teljes felújításával 103 szobás luxushotel jött létre, amelyhez hat vendéglátó egység, tetőbár és üzletek is csatlakoznak. A hotelt a ház olasz tulajdonosa, a Beghelli család építette, a  felújítási munkálatokat − mintegy 3 milliárd forint értékben − a Market Építő Zrt. végezte.

Az üzemeltetést a budapesti Mellow Mood végzi, ám a hotel éttermét a francia Buddha Bar koncepcióját kitaláló cég tartotta meg magának. (Prágában egy 36 szobás luxushoteljük működik évek óta.) Az üzlethelyiségek értékesítése, illetve kiadása nem halad zökkenőmentesen, most úgy néz ki, hogy az első boltban a tulajdonos Beghelli család lámpakereskedést nyit.

Fotó: Jászai Csaba

Az olasz cég Európa egyik vezető fénytechnikai vállalkozása, gyárai Kínától Csehországig egy tucat országban működnek. A fővárosban hosszú idő óta ez lesz az első új ötcsillagos hotel, a szállodai szakma ugyanis a forgalom visszaesése miatt inkább kapacitáscsökkentéssel és bezárásokkal kénytelen szembenézni.