Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem pótolja a Volán a kieső MÁV-járatokat

2012.03.14. 12:20 Módosítva: 2012-03-14 12:20:42

A Volán társaságok eddig semmilyen információt vagy felkérést nem kaptak hivatalosan a MÁV járatleállításokról, illetve azok bármilyen szintű pótlásáról – írja az iho.hu. A szaklap arra volt kíváncsi, hohy a Volán-társaságokat mennyire érintik a tervezett vonatritkítások, illetve kaptak-e felkérést például a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, vagy a közlekedésszervező irodáktól (KI) a kieső vonatok jövőbeni esetleges pótlásával kapcsolatban.

A tizenkilenc Volán-cég közül mindössze négy, a Borsod Volán, a Tisza Volán, a Vértes Volán és a Balaton Volán, valamint a Volán Egyesülés válaszolt a lap kérdéseire. Mindegyik azt közölte, hogy kevés információjuk van az üggyel kapcsolatban. A társaságokhoz eddig semmilyen megkeresés nem érkezett. Sem információt, sem felkérést nem kaptak hivatalosan a járatleállításokról, illetve azok bármilyen szintű pótlásáról.

Még mem késő

A Volán Egyesülésnél sem tudnak ilyen irányú megkeresésről sem a minisztérium, sem a közlekedésszervező irodák részéről. Amennyiben ilyen módosítást kívánna végrehajtatni a helyközi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás megrendelője, a magyar állam nevében a mindenkori közlekedésért felelős miniszter ezt viszonylag egyszerűen, a feladat részbeni átvételére vonatkozó közszolgáltatási szerződés módosításával előírhatja a szolgáltatási területen érintett közlekedési szolgáltató társaság részére – magyarázták.

Nagy valószínűséggel április 15-től halál vár a vasúti mellékvonalakra. Az új törvény alapján a MÁV legtöbb mellékvonalán irányonként két-három vonat jár majd, ami túlzás nélkül azt jelenti, hogy ezeken a helyeken lényegében használhatatlanná válik a vasúti közlekedés. Összesen négyszáz vonattal kevesebb lesz a menetrendben.