Nem pótolja a Volán a kieső MÁV-járatokat

2012.03.14. 12:20 Módosítva: 2012.03.14. 12:20

A Volán társaságok eddig semmilyen információt vagy felkérést nem kaptak hivatalosan a MÁV járatleállításokról, illetve azok bármilyen szintű pótlásáról – írja az iho.hu. A szaklap arra volt kíváncsi, hohy a Volán-társaságokat mennyire érintik a tervezett vonatritkítások, illetve kaptak-e felkérést például a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, vagy a közlekedésszervező irodáktól (KI) a kieső vonatok jövőbeni esetleges pótlásával kapcsolatban.

A tizenkilenc Volán-cég közül mindössze négy, a Borsod Volán, a Tisza Volán, a Vértes Volán és a Balaton Volán, valamint a Volán Egyesülés válaszolt a lap kérdéseire. Mindegyik azt közölte, hogy kevés információjuk van az üggyel kapcsolatban. A társaságokhoz eddig semmilyen megkeresés nem érkezett. Sem információt, sem felkérést nem kaptak hivatalosan a járatleállításokról, illetve azok bármilyen szintű pótlásáról.

Még mem késő

A Volán Egyesülésnél sem tudnak ilyen irányú megkeresésről sem a minisztérium, sem a közlekedésszervező irodák részéről. Amennyiben ilyen módosítást kívánna végrehajtatni a helyközi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatás megrendelője, a magyar állam nevében a mindenkori közlekedésért felelős miniszter ezt viszonylag egyszerűen, a feladat részbeni átvételére vonatkozó közszolgáltatási szerződés módosításával előírhatja a szolgáltatási területen érintett közlekedési szolgáltató társaság részére – magyarázták.

Nagy valószínűséggel április 15-től halál vár a vasúti mellékvonalakra. Az új törvény alapján a MÁV legtöbb mellékvonalán irányonként két-három vonat jár majd, ami túlzás nélkül azt jelenti, hogy ezeken a helyeken lényegében használhatatlanná válik a vasúti közlekedés. Összesen négyszáz vonattal kevesebb lesz a menetrendben.  • Tippek
  • Hírek