Marad az Allianz nyugdíjpénztára

2012.03.21. 14:20 Módosítva: 2012.03.21. 14:26

Az Allianz Biztosító adózás utáni eredménye 9,8 milliárd forint volt tavaly a 2010-es 4,4 milliárd után – jelentette be Kisbenedek Péter elnök-vezérigazgató szerdán, mindezt úgy érték el, hogy 9 milliárd forintnyi különadót fizettek be. A társaság célja továbbra is, hogy csökkentse díjbevételein belül gépjárműkitettségét. A piaci részesedés növelése helyett a hatékony és prudens működést, a versenyalapú árazás helyett pedig a kockázatalapú árazást részesíti a biztosító előnyben, írja a Portfolio.hu.

A biztosító a múlt évet 144,6 milliárd forint díjbevétel mellett – ebből 96,1 milliárd származott a nem életbiztosításokból – 12 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány szerint. Az adózás előtti eredmény közel háromszorosa lett a 2010. évinek, ezt a hatékonyság növelésével érte el a biztosító, mondta az elnök-vezérigazgató az MTI tudósítása szerint.

Az Allianz terveiben az szerepel, hogy megtartsa a magánnyugdíjpénztárát az ágazatot sújtó jogszabályi változások ellenére is. Olyan megoldást keresnek, ami mellett a legalacsonyabb működési költséggel megtarthatják jelenlegi megtakarításaikat a tagok - mondta a vezérigazgató-helyettes. Idén nem írnak elő kötelező befizetést több mint tízezer tagjuk számára. Esetleges átalakulásokról nem tudnak még nyilatkozni, végelszámolni sem áll szándékukban a pénztárat.

Az Allianz önkéntes nyugdíjpénztára 231 ezer fős taglétszámmal ma a legnagyobb Magyarországon. A kiegészítő nyugdíjmegtakarítások jelentősége, úgy látják, tovább nő majd, de a cafeteria szabályok ezt komolyan befolyásolják, így abban bíznak, ennek támogatására többet tud szánni az állam a következő években, mint idén, írja a Portfolio.hu