Lázárnak is tetszenek Bajnaiék ötletei

2012.03.30. 07:28

Támogathatónak nevezte Lázár János a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány mélyszegénységet csökkenteni igyekvő javaslatainak egy részét egy tegnapi, ellenzéki politikusokkal közös beszélgetésen - írja a Napi Gazdaság.

A Fidesz frakcióvezetője egyetértett az óvodáztatási támogatás összegének növelésével és azzal, hogy a folyósítását feltételekhez - a gyermek óvodába járásához és a szülők foglalkozásokon való részvételéhez - kössék, illetve helyeselte, hogy a hátrányos helyzetű gyerekek szüleit az állam utazási kedvezménnyel támogassa azért, hogy eljussanak a korai fejlesztési lehetőségekhez.

A harmadik javaslatról - egy új, feltételekhez kötött, rászorultsági alapú segély bevezetéséről - viszont a frakcióvezető azt mondta, kétséges, hogy a társadalom elfogadná-e, hogy az állam a jelenleginél több pénzt fordítson segélyezésre. Bajnai elmondta, hatékony, átlátható, de szolidáris és méltányos támogatásokra van szükség a szociálpolitikában, a volt kormányfő szerint azonban bár ez lenne a közbizalom alapja a társadalompolitikában, Magyarországon e szempontok egyre kevésbé érvényesülnek.