Budapesten nyit központot egy amerikai egészségügyi gyártó

2012.04.04. 07:20

Budapesten nyitja meg új kirendeltségét a sugárterápiás eszközöket, illetve szoftvereket gyártó és forgalmazó Varian Medical Systems- írja a Napi Gazdaság. A hét fővel induló Varian Medical Systems Hungary a sugárterápiát alkalmazó hazai egészségügyi intézményeket szolgálja majd ki, továbbá értékesítési és támogatási szolgáltatási központként működik a délkelet-európai piacok felé.

A társaság közleménye kiemeli: a Magyarországon található 26 sugárterápiás berendezés többsége tízévesnél is idősebb, a tervek szerint pedig főként uniós forrásokból újítanák meg 12 intézmény eszközparkját. A budapesti kirendeltség megnyitása előtt a Varian helyi képviselőjén, a Fototronicon keresztül szolgálta ki itteni ügyfeleit. A közlemény hozzáteszi: a Fototronic Varian-üzletágának átvételével házon belülre viszik a Fototronic-munkatársak helyi szakértelmét.

Az amerikai Varian Medical Systems világszerte mintegy 5900 főt foglalkoztat, a gyártási tevékenységet észak-amerikai, európai és kínai üzemeiben végzi. Globálisan mintegy hetven kirendeltséggel rendelkezik.