Brüsszel dönthet a Cora felvásárlásáról

2012.04.12. 07:46

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Brüsszelre testálja a döntés jogát az Auchan-Cora felvásárlás ügyében, írja a Népszabadság.

A GVH leszögezte, hogy az összefonódás kapcsán az Európai Bizottságnak megküldte észrevételeit, és a bizottság a GVH által jelzett körülmények ismeretében fog dönteni - ismerteti a lap. Nem példa nélküli, hogy egy itteni cégösszefonódás, -felvásárlás kapcsán uniós szinten mondják ki a végső szót, így Brüsszel adott áldást pár éve a Sparnak a Plus-diszkontok felvásárlására, szerdán pedig a Rába állami felvásárlásáraz Auchan vezetése bizakodó, a lap forrásai szerint nem elképzelhetetlen az sem, hogy bizonyos áruházaknál nem engedélyezik a felvásárlást.

Bár az Auchan a Cora 100 milliárdos forgalmát beszámítva is csak az ötödik legnagyobb szereplője lenne a magyarországi kiskereskedelemnek, a hipermarket szegmensben már rendkívül jelentős szereplőnek számítana, illetve előfordulhat, hogy a cég regionálisan az adott területen meghatározó szerephez jutna.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla