Vegyen vendégházat a Köztársasági Őrezredtől!

2012.04.12. 11:34

Nyilvános árverésen adja el a Köztársasági Őrezred vagyonkezelésében lévő budapesti ingatlanjait és vendégházait az MNV - derül ki a vagyonkezelő közleményéből.

Az MNV szerint már nem indokolt az Andrássy úti és a Fodor utcai ingatlanok állami tulajdonban tartása, az állami és közfeladatok ellátásához már nem szükségesek és nem is várható, hogy a jövőben közfeladatra használnák őket.

Az árverésre meghirdetett ingatlanok együttes kikiáltási ára megközelíti a 2 milliárd forintot. Az Andrássy úti ingatlanok – melyek kikiáltási ára 1.499.200.000,- Ft + áfa – együttesen kerülnek értékesítésre, tekintettel arra, hogy ezen ingatlanok természetes egységet képeznek.

Az épületegyüttes műemléki környezetnek minősül, ezért a leendő vevőnek be kell tartania a kulturális örökség védelméről szóló törvény műemléki környezetre vonatkozó előírásait.

A Fodor utcai ingatlan külön árverési tételként szerepel 430.300.000,- Ft + áfa kikiáltási áron. Az ingatlanok 2012. május 10-én kerülnek kalapács alá. Sikeres értékesítés esetén az ingatlanok kikerülnek az állami vagyoni körből, az MNV a központi költségvetés bevételét képező értékesítési bevételhez jut.