Újabb amerikai buszokat gyárthat a NABI

2012.04.25. 13:59 Módosítva: 2012.04.25. 14:55

Az amerikai Broward County megye közlekedési vállalata 49 darab új, 40LFW típusú autóbuszt rendelt meg a NABI-tól – közölte a magyar buszgyártó szerdán. A buszokat megrendelő Broward County egy 1,7 millió lakosú megye Florida állam délkeleti részén, amely tavaly augusztusban már bővítette a flottáját ötven darab új NABI autóbusszal.

A márciusban bejelentett 150 darabos Los Angeles-i CompuBus megrendelésnek köszönhetően újra bővítette gyártókapacitását a kaposvári üzem, ahol a munkaerő-felvétel egészen júniusig folyamatosan zajlik.

Tavaly Magyarországon két autóbuszt értékesített a NABI, a hazai és európai piacokra tervezett Sirius típuscsalád egy-egy városi és helyközi tagját. Előbbit a Kaposvári Tömegközlekedési Zrt., míg az utóbbit a Kapos Volán Zrt. vásárolta meg.

Exportra évente háromszáz-négyszáz autóbuszt gyárt a NABI Magyarországon, ez így történt a tavaly is és idénre is ennyi várható. Az amerikai piacon folyamatosak a tenderek és pályázatok, amelyeken a NABI is részt vesz. A legközelebbi nagyobb volumenű ilyen tender a Los Angeles-i hétszázdarabos beszerzési pályázat lesz, amelyen a NABI szintén elindul az év végén.