Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Már Auchanként nyit ki délután a Cora

2012.04.27. 15:50

Aláírták a hét Cora áruház átadás-átvételéről szóló dokumentumokat pénteken délután, közölte Gillemot Katalin az Auchan szóvivője.

Mint azt az Index megírta, a tegnapi leltár után ma reggel nem nyitott ki a budakalászi áruház, és mint megtudtuk, a lánc összes tagja zárva volt még órákkal a tervezett nyitás után is.

Gillemot cikkünk megjelenése után közölte, pénteken délután az aláírást követően az áruházak újra kinyitnak. A szóvivő elmondta: ugyan még nem Auchan-színekben, de Auchan-tulajdonban működnek délutántól az áruházak. Korábbi tájékoztatás szerint akár pár hónap alatt lebonyolódhat a magyarországi hét Cora-áruház átvétele, amelyek közül a felvásárló Auchan a tervek szerint egyet sem zár be.

Mint Gillemot Katalin korábban elmondta, csaknem 3000 dolgozót vesznek át a Corától.

Az Európai Bizottság április 18-án hagyta jóvá, hogy a az Auchan francia kiskereskedelmi csoport felvásárolja a Cora áruházakat működtető Magyar Hipermarket Kereskedelmi Kft.-t. Az uniós végrehajtó testület indoklása szerint "a bizottság által folytatott vizsgálatok megerősítették, hogy az egyesüléssel létrejött vállalatnak továbbra is számos egyéb erős versenytársa lesz, és hogy valamennyi érintett piacon elegendő számú alternatív szállító áll majd a fogyasztók rendelkezésére".  • Vennék
  • Hírek