Ivó, Milán
EUR 384,77 Ft
USD 362,95 Ft
5 °C
26 °C

Matolcsy kitart az egymillió új munkahely mellett

2012.04.27. 07:36

Van a kormánynak foglalkoztatáspolitikai koncepciója annak érdekében, hogy egymillió új munkahely létrejöjjön Magyarországon − válaszolta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter egy jobbikos országgyűlési képviselői kérdésre.

Ennek három pillére a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedés ösztönzése és támogatása célzott bér- és járuléktámogatásokkal, a szociális gazdaság segítése, valamint a közfoglalkoztatás. Matolcsy szerint a foglalkoztatás bővítésében azok az országok voltak sikeresek, amelyek a gazdasági aktivitást és a munkaerő-piaci rugalmasságot állították előtérbe, miközben a passzív ellátások és különböző állami transzferek folyósítása helyett a munkavégzésre és a munkára ösztönzésre helyezték a hangsúlyt, írja a Napi Gazdaság.

Ahhoz, hogy a vállalkozások ki tudják aknázni a kínálkozó piaci lehetőségeket és fokozni teljesítményüket, rugalmas foglalkoztatási feltételek szükségesek − célzott a miniszter az új Munka törvénykönyvére. Az egymillió új munkahely stratégiai célkitűzése tíz évre szól, de még csak a folyamat elején járunk − írta Matolcsy.

Épp a múlt héten Chikán Attila, volt gazdasági a miniszter a helyzettel való reális szembenézésre szólított fel. Ő a nyilvánvalóan irreális tervekre példaként a 10 év alatt meghirdett egymillió új munkahelyet hozta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás