Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vince, Artúr
-6 °C
4 °C

Öregedés elleni klinikába fektet az állam

2012.05.17. 07:59

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) tőkebefektetőként 120 millió forinttal szállt be a Fabian Anti-Aging Clinic megvalósításába - közölte a százszázalékos állami tulajdonban lévő társaság. A befektetéssel az SZTA 44 százalékos részesedést szerzett a 333,9 millió forint teljes költségű, 94 millió forintos egyéb támogatással is bíró projektben - írja a Napi.

A magánklinika, amely a napokban kezdte meg hivatalosan is a működését, az egészségügyi szolgáltatások új szakágát, az anti-aging medicinát vezeti be Magyarországon. Az anti-aging medicina egy olyan, az orvostudományra és orvosi technológiára alapuló multidiszciplináris orvosi szakág, amely a korral kialakuló funkciózavarok, hiányállapotok és betegségek korai megelőzésére, diagnosztikájára és kezelésére irányul.

Csuhaj V. Imre, a tőkealap igazgatóságának elnöke elmondta, az egészségügyi turizmus még a gazdasági recesszió éveiben is fejlődést mutatott hazánkban, s a hasonló kezdeményezések új lendületet adhatnak Magyarországon ennek a szegmensnek. Befektetési elveikről elmondta, hogy olyan vállalkozásba tudnak beszállni finanszírozóként, amelynek tervei, projektjei megalapozottak, hozzájárulnak a foglalkoztatás emelkedéséhez, a régiós növekedési kilátások javulásához vagy a részterületükön speciális know-how hazai meghonosításához.

Nem könnyű azonban ilyet találni, hiszen a SZTA-t kezelő társaság szakemberei a júniusi indulás óta több mint 150 céget mértek fel, s ennek csupán mintegy fele volt érdemes arra, hogy az első körön túl további egyeztetések kezdődjenek. Az SZTA által kezelt 14 milliárd forintos alapból 2015 végéig 120-150 projekt lebonyolítását célozza meg a százszázalékosan állami tulajdonban álló társaság.  • Vennék
  • Hírek