Lázár kaphatja az uniós kasszakulcsot

2012.05.29. 08:03

A Magyar Nemzet információi szerint Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár kaphatja meg az uniós pénzek felülvizsgálatának hatáskörét.

A fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkárság a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) felügyelete alól hamarosan átkerülhet a június 1-jétől Lázár által vezetett Miniszterelnökségre. Az eddigi hírek szerint Orbán Viktor miniszterelnök az utolsó pillanatig kivár a kormányátalakítást érintő új hatáskörök ismertetésével. Ugyanakkor Lázár János néhány napja közölte, legalább három nagy csoporttal tervezi kiegészíteni a Miniszterelnökség szervezetét. Ezek egyike egy olyan koordinációs csoport lesz, amely azon dolgozik majd, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek.

A napilapnak nyilatkozó kormánypárti képviselők szerint Lázár a Fidesz parlamenti frakciójának múlt heti ülésén is azt hangsúlyozta, a következő időszak egyik legfontosabb feladata, hogy választókerületenként felmérjék, mekkora a rendelkezésre álló, de fel nem használt uniós források aránya. Beszélt arról is, hogy jelentős „tartalékok” vannak a rendszerben, amelyeket minél nagyobb arányban hasznosítani kell.