Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Matolcsy: 37 milliárdnál is több kell játékadóból

MTI/Index
2012.06.05. 14:03
A pénznyerő automaták üzemeltetése után fizetendő játékadóból a kormány 37,2 milliárd forint bevétellel számol 2012-ben; ez csaknem megegyezik a 2011-es 33,15 milliárd forintos előírással – derül ki Matolcsy György egyik írásbeli válaszából.

A gazdasági minisztertől az MSZP-s Tóth Csaba arra kért választ, elegendő játékadó-bevétel folyt-e be a költségvetésbe, valamint arról érdeklődött, hogy mikor készül el az a végrehajtási rendelet, amely a szerveralapú pénznyerő automaták működtetéséhez szükséges, és mekkora adóbevétel várható az ilyen automaták üzemeltetéséből.

Matolcsy György válaszában , hogy az ilyen rendszerek üzemeltetésének részletes szabályairól kiadandó két NGM-rendelet tervezetét „a törvényi háttér év eleji véglegesítése után gyors ütemben”, még 2012 januárjában közigazgatási egyeztetésre bocsátotta a gazdasági tárca. Az egyeztetés után, márciusban a tervezeteket az uniós irányelv rendelkezéseinek megfelelően a kormány bejelentette az Európai Bizottság szolgálatainál, írta a miniszter.

Majd visszajönnek

A pénznyerő automaták üzemeltetése után fizetendő játékadó-bevételek esetén 2012 első félévében a várt adóbevétel várhatóan túlteljesül, míg a második félévben – a szerveralapú pénznyerő automaták várható elterjedésével – ismételten jelentős számú pénznyerő automata működik majd, ami stabil adóbevételi forrást biztosít, hangsúlyozza válaszában Matolcsy György.

Mint ismeretes, az ötszörösére emelt játékadó miatt idén ötödére csökkent a nyerőgépek száma, 2011 harmadik negyedévének végén még több mint 22 ezer automata működött, januárban alig több mint hatezret regisztrált a hatóság. Március elejére viszont a szám már négyezerre csökkent.  • Eladnék
  • Hírek