Együttműködik Demján bankja a Cooppal

2012.06.07. 07:49

A tavaly 510 milliárd forint forgalmat elérő Coop-üzletláncot működtető Co-op Hungary Zrt. 2009-ben megalakult saját finanszírozási vállalata, a Co-op Hitel Zrt. stratégiai megállapodást kötött a Gránit Bank Zrt.-vel.

A társaság az első elképzelések szerint a saját munkatársainak s közel ezer beszállító, zömmel kkv-partnereinek igyekezett pénzügyi szolgáltatásokat nyújtani − számolt be a Co-op Hitel Zrt. elnöke, Rédei István. A szövetség az első körben a végtörlesztéshez kapcsolódó hitelek kiváltásához keresett partnereket, míg a beszállító partnerek számára faktoringszolgáltatást nyújtott. A lehetőségek ugyanakkor szerteágazóbbak, elég csak a mintegy 1,5 millió Coop-vásárlóra gondolni, akik közül több mint 600 ezren törzsvásárlóként kapcsolódnak a szövetkezeti bolthálózathoz.

A mostani megállapodással a teljes körű banki szolgáltatásokat nyújtó Gránit Bank a 3000 egységet felvonultató kiskereskedelmi hálózat adottságait kihasználva kínál majd a szövetkezeti társasággal közösen a vásárlók részére elérhető pénzügyi szolgáltatásokat, amelyeket kiegészít a törzsvásárlóknak a pénzügyi területre is kiterjedő többletszolgáltatásokkal. A szerződés alapján a Gránit Bank faktoringszolgáltatását kínálják a felek vállalati partnereinek, míg a Coop-csoport tagvállalatai és beszállító partnerei számla- és bankkártya-szolgáltatásokat kínálnak majd.