Mégsem megy Martfűre a Stadler

2012.06.13. 17:19
Levélben tájékoztatta Martfű polgármesterét a Stadler Rail AG vezetése arról, hogy mégsem telepít üzemet a városba. Bíztató, számos új munkahely létrehozására irányuló, a cég és az önkormányzat között az elmúlt nyár végén kezdődött tárgyalássorozat zárult le ezzel a nem várt, kedvezőtlen végkifejlettel.

Az egyeztetések arról folytak, hogy karbantartó, javító üzemet hoz létre Martfűn a svájci központú, Stadler Rail AG, áll az önkormányzat tájékoztatójában. A cégcsoport által gyártott járművek forgóvázainak felújításához első körben 70-80 munkahelyes üzem létrehozásáról volt szó, főként fémipari végzettségű szakemberek foglalkoztatásával. Az önkormányzat saját bevallása szerint a lehető legkedvezőbb bérleti konstrukcióval, minden eszközzel igyekezett előmozdítani a cég Martfűre települését.

A munkahelyteremtő beruházásra vonatkozó, az önkormányzati tulajdonú épület bérbeadásáról szóló szerződés aláírását május elejére prognosztizálta a leendő beruházó, amit be is jelentett az önkormányzatnak. Május 2-án személyesen is Martfűre látogatott Peter Spuhler, a Stadler Rail AG elnök-vezérigazgatója, de már azzal a nem titkolt céllal, hogy a martfűi üzem kialakítása mellett, újabb alternatívaként, a cég szolnoki, alumínium kocsiszekrényeket hegesztő üzemének bővítési lehetőségeit is felmérje.

A május 25-én kelt, a martfűi polgármesternek címzett levélben írta meg a Stadler Rail AG, hogy Martfű egy nagyszerű megoldást mutatott be számura, közben azonban az igazgatótanács a szolnoki saját terület kibővítése mellett döntött a martfűi bérelt épületek fejlesztésével szemben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla