Luxuslakásra még van igény

2012.06.21. 15:16

Élénkült az érdeklődés a felső, illetve luxuskategóriába tartozó új építésű ingatlanok iránt az elmúlt hónapokban – derül ki az OTP Ingatlan és az OTP Ingatlanpont luxuslakás-piaci helyzetértékeléséből. Leginkább az I., II. és XII. kerületben van kereslet az ilyen jellegű lakásokra, amelyek négyzetméterára meghaladhatja a 600-700 ezer forintot is.

Ilyen áraknál elvárás a vevők részéről, hogy az ingatlannak kuriózum legyen az elhelyezkedése, a kivitelezésének a minősége. Az értékelés szerint túlnyomórészt készpénzes vásárlók találhatók jelenleg a luxusingatlanok piacán.

Minimál a trend

Az elmúlt években a luxuslakás-fejlesztések esetében is mind inkább előtérbe kerül a praktikum, és szintén trend, hogy a korábban megszokottal ellentétben az ilyen felső kategóriás ingatlanokat sem feltétlenül pakolják tele mindenféle, a közös költséget jelentősen megnövelő szolgáltatással – mint például a portaszolgálat, a közös wellness és sportrészleg, vagy bortrezor.

„A luxuslakásoknál az is jellemző, hogy a vevő igénye szerint szerkezetkész állapotban is átveheti a lakást, így a leendő tulajdonos a saját elképzelései szerint valósíthatja meg belsőépítészeti, illetve lakberendezési elképzeléseit” – idézi a közlemény Ádány Tamást, az OTP Ingatlan vezérigazgatóját.