Angelika
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Szépségipari cégeket büntettett a NAV

2012.06.22. 12:55 Módosítva: 2012.06.22. 12:55

Minden második szépségipari cégnél hiányosságot állapított meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága májusi ellenőrzéssorozatában, ezért 15 millió forintos bírságot szabtak ki az ellenőrök az érintettekre - tájékoztatta a NAV területi főigazgatósága pénteken az MTI-t.

A főigazgatósága április 25-én egy fórumon hívta fel a fővárosi és Pest megyei vállalkozók figyelmét, hogy májusban a szolgáltató szektor, azon belül kiemelten a szépészettel foglalkozó cégek számíthatnak fokozott ellenőrzésre. A tapasztalatok és a kiszabott bírság alapján azonban úgy tűnik, hiába figyelmeztetett előre a főigazgatóság a várható vizsgálatokra, a szépségipari vállalkozásokat "felkészületlenül" érte az ellenőrzés.

A revizorok a vizsgálat során egyebek mellett fitnesz-wellness szolgáltatásokat vettek igénybe, sportcentrumba, ismert kozmetikai, fodrászati, valamint kéz- és lábápolással foglalkozó szalonokba látogattak el. A közlemény szerint a revizorok azt tapasztalták, hogy a szolgáltatást nyújtók körében az átlaghoz képest magasabb a mulasztási arány: a 360 ellenőrzés csaknem fele tárt fel valamilyen hibát, hiányosságot, de a kialakult és rendszeresen visszatérő vendégkörrel rendelkező szalonoknál még ennél is több volt a mulasztás, például a bevételek eltitkolása és az alkalmazottak bejelentés nélküli foglalkoztatása.

A NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága a májusi ellenőrzéssorozatában több mint 15 millió forint bírságot szabott ki, az érintett vállalkozások bevallásait utólagosan ellenőrzi, és szükség esetén büntetőfeljelentést tesz - olvasható a közleményben.