Egyhetes mélypontról fordult a forint

2012.06.27. 16:29
  15 perccel késleltetett adatok. Forrás: portfoliofinancial.hu

  Reggel óta majdnem három forinttal lett drágább az euró délutánra, az árfolyam 288,22 forintnál is járt a hajnali 285,5 forintos szint után. A forint egy hete nem járt ilyen gyenge szinten, a napon belüli gyengülés megközelítette az 1 százalékot is.

  Az árfolyam délután 3 óra körül járt a legmélyebben, később újra erősödni kezdett az árfolyam, így negyed öt körül egy euró már csak 286,9, egy svájci frank 238,9, egy amerikai dollár pedig 230,17 forintot ért.

  A Portfolio szerint a gyengülés hátterében nem áll különösebb hír, az árfolyamot egy-egy nagyobb összegű megbízás is befolyásolhatta, illetve valószínű, hogy a holnap kezdődő EU-csúcs előtt több befektető is kerüli a forint vételét.

  A tőzsdén nem érződik negatív hangulat, a BUX negyed öt után nem sokkal 0,7 százalékos nyereséget mutatott, az OTP 0,1, a Mol 1,7, a Richter pedig 1,1 százalékos pluszban járt. A vezető nyugat-európai tőzsdék is enyhe nyereséget mutattak.

  A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla