Tekla
7 °C
19 °C

1500-an a vállalati dicsőséglistán

2012.07.09. 13:21

Egy év alatt közel 1500 vállalkozás került fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) által egy éve kezdeményezett, a jogkövető vállalkozásokról vezetett pozitív listára – közölte a hatóság hétfőn. A megyék között Borsod-Abaúj-Zemplén jár az élen 157 vállalkozással, illetve üzlettel. A legutóbb múlt hét elején frissített pozitív listát pdf-ben itt olvashatja.

A pozitív listára az a cég kerülhet fel, amely kedvező megítélést kap az árfeltüntetés és árfelszámítás átfogó ellenőrzése, a szavatossággal és jótállással kapcsolatos fogyasztói kifogások és a vásárlók könyvébe tett bejegyzések intézésének ellenőrzése, valamint az idegenforgalmilag népszerű helyeken működő vendéglátó egységek és a taxiszolgáltatás ellenőrzése során.

Azok a vállalkozások, amelyek nem esnek bele a három átfogó éves ellenőrzésbe, kérhetik a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségétől az átfogó vizsgálatot. Ha ennek során mindent rendben találnak a szakemberek a vállalkozásnál, úgy a céget szintén jegyzik majd a pozitív listán, közölte az NFH.