Bernát, Felícia
EUR 384,99 Ft
USD 364,03 Ft
8 °C
30 °C

Újra vizsgálja a KT a költségvetést

2012.07.31. 07:37

Augusztus közepén kapja meg a 2013-as költségvetés tanulmányozásához szükséges pótlólagos információkat, tanulmányokat a Költségvetési Tanács a Nemzetgazdasági Minisztériumtól, ezt követően foghatnak hozzá a munkához a szakemberek, közölte Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke a Népszabadsággal.

Mint ismert, a KT a törvénytervezetet korábban már véleményezte, de időközben több jelentős változtatással élt a kormány - pl. a 300 milliárdos akcióterv és a tranzakciós adó változásai -, így a tanács szükségesnek tartotta az újbóli vizsgálatot.

A testület fontosnak tartotta, hogy a szükséges információk birtokában fejthesse ki véleményét a folyamatokról, ezért felhatalmazta a tanács elnökét, hogy a nemzetgazdasági minisztertől beszerezze az adatokat, tanulmányokat.

Kovács Árpád szerint a Költségvetési Tanács még a szeptemberi parlamenti kezdés előtt kialakíthatja álláspontját a büdzséről. Amennyiben további kockázatokat azonosítanak, akkor újabb dokumentációkat kérnek be, és korrekciókat javasolnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek