Hajdúszoboszlót elkerüli a válság

2012.08.03. 07:51

Új hotelt adnak át hétfőn Hajdúszoboszlón. Az Ináncsy Miklós érdekeltségi körtébe tartozó Hotel Aurum Family ugyan csak 44 szobás, azonban a mostanit több fejlesztés és beruházás követi majd. A későbbiekben bővíteni kívánják a 34 hektáros Hungarospa fürdőkomplexumot, illetve egy horgásztó-szabadidőpark is felépül hamarosan, emellett tavaly adták át a 100 szobás Atlantisz Hotelt és felújították a 250 szobás Délibábot is - írja a Napi Gazdaság.

A kereskedelmi szálláshelyek gyarapodása nem véletlen, hiszen a város továbbra is a második legnépszerűbb fürdőhely Magyarországon, tavaly mintegy egymillió vendégéjszakát regisztráltak, az első félévi adatok szerint pedig idén is elérhetőnek látszik ez a szint.

Az első hat hónapban ugyan a belföldi turizmus némileg csökkent, külföldről azonban egyre többen érkeznek: a legfrissebb adatok szerint az első hat hónapban a legtöbben Romániából (6800) és Németországból (2600), de egyre több ukrán, orosz és lengyel üdül Hajdúszoboszlón. Az átlagos tartózkodási időben a németek vezetnek 11 nappal, míg a hazai turisták átlagosan csak három napot szánnak az ottani üdülésre. A legdinamikusabban az ukrán és orosz turisták száma nőtt − közel kétszer annyian érkeztek, mint a tavalyi első félévben.