Az IMF kell, nem Azerbajdzsán

2012.08.24. 16:00

Borbély László András, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgató-helyettese pénteken a Gazdasági Rádióban cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint a kormány azeri kötvényekkel próbálna 3 milliárd eurót bevonni, hogy ezzel mérsékelje az ország IMF-függőségét.

A csütörtökön megjelent Figyelő írt arról, hogy Azerbajdzsán 2-3 milliárd euró értékű magyar államkötvényt vásárolna, török közvetítéssel. A lap információi szerint a kormány kötvényeladással próbálkozott Szaúd-Arábiában és az Emírségekben is, de sikertelenül. A befektetőkkel való tárgyalásokon szóba került egy IMF/EU-megállapodás előtti kötvénykibocsátás is - olvasható a Figyelőben.

Borbély László András a Gazdasági Rádióban kifejtette: "az ÁKK - mint azt már két hete közzétette - nem tervez nyilvános kötvénykibocsátást külföldi devizában az IMF-megállapodás lezárásáig".
Mindenki arra számít, hogy a megállapodást követően a hozamok lejjebb mennek, tehet olcsóbbá válik a finanszírozás - közölte a vezérigazgató-helyettes.