Máté, Mirella
7 °C
18 °C

Több száz embert rúg ki az autóipari cég

2012.08.27. 07:49

A Vas és Zala megyében prémium autómárkák üléshuzatait gyártó Car-Inside Kft. a termelést áttelepítve az eddigi négy üzeméből kettőt bezár és csökkenti dolgozóinak létszámát, írja a Napi Gazdaság

Csillag Balázs ügyvezető július elején még arról számolt be, hogy Lentiben csoportos létszámleépítés keretében 142 embert bocsátanak el augusztusban, mostani közlése szerint azonban a német tulajdonos Prevent-konszern úgy döntött, szeptember végéig bezárja a Lentiben és a Jánosházán lévő üzemet, a termelést pedig az áttelepülést vállaló dolgozókkal Körmenden és Nagykanizsán folytatja tovább - írta az MTI-Eco.

A júliusban még négy településen 800 embert foglalkoztató cég létszáma szeptember végére a két városban összesen 500-ra csökken a racionalizálás következtében. Az ügyvezető szerint ugyan mindenkinek tudnának munkát biztosítani, a Lentiben foglalkoztatott 150 dolgozónak azonban csak a fele vállalta az ingázást. Jánosházán 82 embert érint az áttelepítés, de az eddig cégközpontként is működő településen egyes funkciók külső cégbe történő kiszervezésével további 40-50 embernek marad feladata.