Nem tudni, mikor folytatódnak az IMF-tárgyalások

2012.08.30. 18:41
A külkapcsolati igazgató szerint a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak, de több kérdést is tisztázni kell a megállapodáshoz. A következő találkozónak még az időpontja sincs meg.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) kapcsolatot tart a magyar kormánnyal és az Európai Bizottsággal, de még nem tűzött ki dátumot, hogy mikor folytatódnak a júliusban megkezdett érdemi tárgyalások a hitelprogramról - mondta az IMF külkapcsolati igazgatója, Gerry Rice washingtoni sajtóértekezletén csütörtökön.

Az igazgató emlékeztetett arra, hogy a júliusi tárgyalások konstruktívak voltak. A párbeszéd folytatódni fog, a megállapodáshoz azonban egyetértés kell néhány meghatározott gazdaságpolitikai területen, beleértve a költségvetés tervezett megerősítésére szolgáló kiegyensúlyozott, fenntartható intézkedéseket és a szerkezeti reformokat, amelyek támogatnák a gazdasági növekedést - tette hozzá.

Szűcs Tamás, az EU budapesti misszióvezetője is azt mondta csütörtökön a Dow Jones hírügynökségnek, hogy még nincs dátumuk a tárgyalások folytatására.