Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nagyon sok ajándékot hoz a posta

2012.09.02. 09:37 Módosítva: 2012.09.02. 09:37
Az Európai Unión kívül élő magánszemélyektől érkező, negyvenöt eurónál értékesebb küldemények után adót és vámot kell fizetni. Az nem mentség, hogy ajándékot kaptunk.

Az utóbbi időben rendkívüli mértékben megnövekedett az országba postai úton beérkezett áruk mennyisége – írja Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

A NAV Repülőtéri Igazgatósága az idén már több mint 12 ezerszer végzett vám-, illetve adófizetéssel járó vámkezelést a postai forgalomban. Az EU-n kívülről érkező árukat vámkezeltetni kell. Ha az áru megadott értékével kapcsolatban kétség merül fel, a vámhatóság további bizonyítékokat kérhet a reális áruérték megállapításához, közölte a szóvivő.

Az unión kívül élő magánszemélyektől magyaroknak küldött küldeményeket 45 euró értékig illeti meg vámmentesség, e fölött azonban már adót és vámot kell fizetni. Az áru értéke alatt azt az összeget kell érteni, amennyiért az megvásárolható, önmagában az ajándékozás ténye nem jár vámmentességgel.

Suller György Attila hozzátette, hogy a magánszemélyek által az interneten megrendelt és az Európai Unión kívülről érkező, 22 euró értéket meghaladó áruk is vám- és adókötelesek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!