Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Román vezér a magyar Coca-Cola élén

2012.09.04. 12:02
Új ügyvezető irányítja a Coca-Cola egyik magyarországi vállalatát, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft.-t. A világcég romániai tagvállalatától érkező közgazdász szeptember elejétől dolgozik a magyarországi leányvállalatnál.

Szeptember elsejétől a román Coca-Colatól érkező 33 éves közgazdász, Adrian Cernăuţan tölti be a Coca-Cola egyik hazai cégének, a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft.-nek az ügyvezetői posztját. A kinevezéséről szóló közlemény szerint a szakember az utóbbi három évben jelentős moldovai forgalomnövekedést ért el a kólacégnél, valamint  ő felelt a cég Romániában folytatott összes kereskedelmi tevékenységéért is.

A Coca-Colahoz 2009-ben csatlakozott ügyvezetőként, előtte karrierje legmeghatározóbb állomásai a Kraft Foods Romaniahoz kötődtek, ahol az élelmiszeripari cég több termékének volt a brand ésmédia menedzsere, továbbá különféle pénzügyi posztot is betöltött ott. Közgazdász végzettségének megfelelően pályáját pénzügyi elemzőként és értékesítéstervezőként kezdte.

A családjával Magyarországra költöző Adrian Cernăuţan angolul és franciául beszél, hazájában szerzett brókervizsgával rendelkezik.  • Vennék
  • Hírek