A Wizz Air repülhet a Malév helyén

2012.09.05. 15:23 Módosítva: 2012.09.05. 15:24

Izraelbe, Ukrajnába és Oroszországba is repülhet a közeljövőben a Wizz Air, miután megkapta a Malév repülési jogait ˜– írja a Népszabadság meg nem erősített információkra hivatkozva. A lap emlékeztet: a Wizz Air a Malév csődje után jelezte: repülne az érintett ukrán, orosz, izraeli és török vonalakon. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a nyár folyamán megpályáztatta a jogokat, a Wizz Air be is nyújtotta pályázatát, és úgy tudni, négyből hármat meg is nyert.

Az üggyel kapcsolatban megkeresték az NKH-t és a Wizz Air képviselőit is. A légitársaság szóvivője, Daniel De Carvalho annyit mondott, hogy cége soha nem kommentál piaci találgatásokat, és nem nyilatkozik folyamatban lévő eljárásokról.

Ha a légitársaság hivatalosan is megkapja a repülési jogokat, könnyen lehet, hogy új gépet hoznak a budapesti bázisra, hiszen a jelenleg itt állomásozó hat Airbus A320-as kihasználtsága lényegében közelít a maximumhoz. Igaz, fél évvel a járatindítás után augusztus hatodikán bezárták a bukaresti járatot, és törölték a Forli/Bologna felé repülő gépeiket is, vagyis némi szabad kapacitásuk van, írja a lap.

A Wizz Air legutóbbi lezárt üzleti évében komolyan javította nyereségességét. Nyilvánosan is elérhető mérlegük tanúsága szerint ugyanis a nyeresége 53,1 millió euró, azaz 15,7 milliárd forint, 237 milliárd forint nettó árbevétel és 38,9 milliárd forint saját tőke mellett. A Malév idén februárban ment csődbe, az elmúlt bő húsz évben – mióta állami vállalatból részvénytársasággá alakult – mindig veszteséges volt, akár állami tulajdonban, akár magánkézben működött.

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!