Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Antal, Antónia
-3 °C
6 °C

Középparasztokat szeretne Budai Gyula

2012.09.10. 07:32

Magyarország egy hagyományosan mezőgazdasági ország. Magyarországot, abból a válságból, amelyet ma Európában tapasztalhatunk, a mezőgazdaság vezetheti ki − mondta a vidékfejlesztési tárca államtitkára a XIV. Országos Mezőgazdasági Géptalálkozón. A seregszemlét a hazai mezőgazdasági gépgyártás úttörő üzeme, a Hofherr-Schrantz-Clayton-Shuttleworth Magyar Gépgyári Művek megalapításának 100. évfordulója alkalmával rendezték.

A politikus hangsúlyozta: az alapító Hofherr Mátyás tudta, hogy Magyarországon él egy olyan kis- és középparaszti réteg, amelynek ilyen és ehhez hasonló mezőgazdasági (nehézipari) gépekre van szüksége. A magyar vidék erejét ezek a gazdák jelentették a múltban és napjainkban is. Ők az élő bizonyítékai annak, hogy a magyar vidék erős és a magyar vidék büszke a hagyományaira − mondta Budai Gyula.

A géptalálkozó muzeális traktorok, autók és motorkerékpárok színpompás felvonulásával vette kezdetét, illetve az érdeklődők előadásokat hallhatnak a hazai mezőgazdasági gépgyártás történetéről.  • Vennék
  • Hírek