Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ferenc, Olívia
2 °C
5 °C

Leváltották a MÁV Informatika vezérét

2012.09.10. 14:51

Leváltották Katus Gábort a MÁV Informatika Zrt. éléről, az új vezérigazgató Sánta Zoltán, tudta meg az Index, értesülésünket a MÁV is megerősítette. Sánta korábban a távközlési osztályt vezette a cégnél.

Bár a MÁV sajtóosztályán az előző vezér távozásának okairól nem adtak felvilágosítást - mindössze annyit közöltek, a MÁV vezetősége Sánta Zoltánnal képzeli el cég működtetését a jövőben - az Index úgy tudja, a cégen belül többek közt a Katus nevével fémjelzett szakmai kör is ellenezte azt a tűzfal-beszerzést, amelynek megfúrása miatt más forrásaink szerint a compliance osztály is elvérzett.

Mint azt hétfői cikkünkben megírtuk, a MÁV úgy akart 144 millió forintért egy új hardvert beszerezni, hogy aztán kiderült, raktáron is hever egy funkciójában egészen hasonló, amit már csak be kellene szerelni nagyjából ötmillió forintért. A tűzfalat eladásra kínáló cég pedig már zsebében érezte a megállapodást, még nem zárult le a pályázat, már a MÁV Informatika munkatársait oktatta az új rendszer használatáról.

Katusnak a beszerzés kapcsán szakmai kifogásai voltak, amelyet többek közt - az akkor még létező - compliance osztály felé is jelzett. Hogy az ügy kapcsolódik-e Katus mostani leváltásához, nem tudni. A cég honlapja szerint Katus az Infokommunikációs divízió igazgatója marad, a vezérigazgatói posztot 2011 novemberétől töltötte be.