Aliz
6 °C
14 °C

Adóellenőrök szállták meg a Docler irodáit

2012.09.12. 14:23 Módosítva: 2012-09-12 20:46:24
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei megszállták a Docler Holding irodáit – értesült a Lánchíd Rádió. Információik szerint a hatóság több mint 100 embere van az épületben, ahol több számítógépet is lefoglaltak és a vállalat számláit is ellenőrzik.

A Docler Holding internetes szexuális tartalomfejlesztéssel foglalkozik, de van jóslással foglakozó portáljuk és tavaly belevágtak egy luxusáruházba is . A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnügyi szóvivője, Sárközi Alexandra megerősítette a Lánchíd Rádió értesülését, de részleteket nem közölt.

A Docler tulajdonosa, Gattyán György a leggazdagabbb magyarok egyike, tavaly 33 milliárdra saccolták a vagyonát, de egyes becslések szerint ennek akár a háromszorosa is lehet. A fő vállakozása Docler, melynek legfőbb bevételi forrása livejasmin.com netes pornóoldal, ami mostanság a leglátogatottabb pornószájt a világon, egyes mérések szerint a világon naponta annyian kattinatnak rá, mint a BBC hírszolgálatára.

"A Docler mintegy 40 vállalatból álló, több, mint 600 főt foglalkoztató cégcsoport, amely a legnagyobb adófizetők közé tartozik Magyarországon. A HVG legutóbbi összeállítása szerint 2010-ben a 23., 2011-ben pedig a 35. legnagyobb eredménnyel bíró vállalatcsoport volt, így kiemelt adózónak számít. Tehát nincs semmi meglepő abban, hogy a magyar adóhatóság ellenőrzést tartott az irodaházban" – reagált a cégcsoport az adóellenőrzésre.

Mint írták, idén már több tucat adóellenőrzésen vannak túl. "A NAV munkatársai rendszeres látogatói az irodaháznak, múlt héten is itt jártak" – közölték, hozzátéve, most is a cégcsoport egyik adófizető vállalata iránt érdeklődtek, de informatikai eszközöket, számítógépeket, szervereket viszont nem vittek el a NAV-osok.

Agresszíven küzdő interaktív pornóoldal

A LiveJasmin egy webkamerás kukkolóoldal, a látogatók több tízezer performer közül választhatnak a szexuális preferenciájuk szerint, és percenként pár euróért cserébe nézhetik, illetve cseten keresztül irányíthatják a kamera túloldalán levő hölgyet, férfit, vagy párt. Minden regisztrált performer maga állíthatja be, hogy mire hajlandó a webkamera előtt, majd a cégtől jutalékot kap az őt nézők által befizetett pénzből.

A 2001-ben indult LiveJasmin nem az első webkamerás szexoldal, de agresszív marketingjével néhány év alatt a műfaj legnépszerűbbjei közé küzdötte fel magát. Az Alexa stratisztikái szerint jelenleg a legnagyobb látogatottságú felnőttoldal az interneten, megelőzve az ingyen pornót kínáló YouTube-klónokat. Az összes weboldalt tartalmazó látogatottsági toplistán a 46. helyen áll, közvetlenül a CNN weboldala előtt. Hogy itt milyen nagyságrendű látogatóról van szó, azt jól mutatja, hogy a LiveJasminen a napi oldalletöltések közti kilengés nagyobb, mint a két legnagyobb magyar hírportál, az Index és az Origo látogatottsága összesen.

Az oldal éves forgalmát százmillió dolláros nagyságrendre becsülik, az üzlet értékéről pedig sokat elmond, hogy 2007-ben a LiveJasminnél jóval alacsonyabb forgalmú AdultFriendFindert félmilliárd dollárért vásárolta fel a Penthouse. A cég igyekszik titokban tartani a működésének részleteit, homályos a tulajdonosi háttér, és olyan vádak is érték, hogy a webkamera előtt vetkőzők nem mind önszántukból vesznek részt az üzletben. A Figyelő 2007-es cikkében több volt alkalmazott is szektás hangulatról, és a szcientológusokra emlékeztető, fura, kötelező szemináriumokról számolt be amellett, hogy a cég jutalomutazásokkal, ajándékokkal és rengeteg pénzzel kényezteti el a fontosabb alkalmazottait.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?