Egy kiló arany volt eldugva a konyhában

2012.09.14. 12:33
Gabonában utazó ismert bajai vállalkozót vett őrizetbe az adóhatóság dél-alföldi bűnügyi igazgatósága. Az adócsalással gyanúsítható férfitől egy kiló aranyékszert és egy milliós értékű biciklit is lefoglaltak a nyomozók.

A 33 éves férfi saját cégében gabonaszállítással foglalkozott, emellett egy gabonakereskedelemre szakosodott céghálózatot is létrehozott, írja a baon.hu. A gazdasági társaságok képviselői utasításait mindenben követték, miközben saját személyét, irányító szerepét a hatóságok elől igyekezett elrejteni.

A férfi utasítása alapján a közreműködők Szlovákiában és Romániában gabonát vásároltak, majd a terményeket Magyarországon több megyében értékesítették. A bevétel mintegy 200 milliós forintos áfatartalmát a vállalkozó eltitkolta, mondta el Barnáné Horváth Melinda, a bűnügyi igazgatóság sajtósa.

A pénzügyi nyomozók az adóhatósággal együttműködve egy időben 24 helyszínen több mint nyolvanan hajtották végre az akciót. Számlatömböket, bélyegzőket, iratokat foglaltak le bizonyítékként.

A gabonaügyletek irányítója a lakásában gondosan elrejtett mintegy 6 millió forintot és 72 darab arany ékszert, valamint két több milliót érő karórát. Az értékeket a családi ház konyhájában dugta el. Az épület tárolójában egy értékes motor, valamint egy egymillió forintot érő kerékpár állt. Mindezeket a nyomozók lefoglalták – tette hozzá a sajtóreferens. A már letartóztatott gabonakereskedőt különösen nagy értékre elkövetett adócsalással gyanúsítják.