Bernát, Felícia
EUR 384,91 Ft
USD 363,95 Ft
8 °C
30 °C

Az NGM tovább magyarázza a költségvetést

2012.09.19. 14:36

A Nemzetgazdasági Minisztérium elküldte a Költségvetési Tanácsnak a válaszokat a jövő évi költségvetési törvényjavaslattal kapcsolatos, a testület 2012. augusztus 31-i levelében feltett kiegészítő kérdésekre, közölte az NGM szerdán.

A Költségvetési Tanács  először júliusban kért és kapott háttérszámításokat a tárcától elsősorban a munkahelyvédelmi akciótervben szereplő intézkedések költségvetési hatásiról. A válaszok közül Kovács Árpád, a KT elnöke szeptember elején megnyugtatónak nevezte a kiadási oldalt illetőeket, de hozzátette, hogy a bevételek megalapozottságát, a pluszbevételek kérdését, illetve a gazdasági prognózist illetően újabb kérdések merültek fel a KT részéről. Kovács Árpád az M1 Az este című műsorában azt is elmondta, hogy a tanácsnak elhúzódó vitája van a tárcával az idei és a jövő évi gazdasági növekedés várható mértékéről is.

Ismertetése szerint az NGM-hez intézett kérdések egy része az adóbeszedés hatékonyságának kérdésköréhez kapcsolódott, ahhoz, hogy a beszedés hatékonyságának javításától várt 150-160 milliárd forint többlet-adóbevételt milyen eszközökkel biztosíthatja az adóhivatal, másrészt a gazdasági növekedés idei, illetve jövő évi várható számairól tett fel kérdéseket a KT.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek