Ivó, Milán
EUR 383,79 Ft
USD 365,74 Ft
6 °C
26 °C

Befejezte a leépítést a komáromi Nokia-gyár

2012.09.19. 10:03

Felmondott 200 dolgozójának komáromi gyárában a Nokia. Az intézkedés a korábban bejelentett 2300 fős leépítés utolsó hulláma - közölte a munkavállalói érdekképviselet vezetője, a gyár üzemi tanácsának elnöke szerdán az MTI-vel.

László Zoltán elmondta, az érintettek nagy része már talált munkát máshol, ezért önként jelentkezett a leépítési programba. Az érdekképviselet és a Nokia magállapodása szerint a vállalat a törvényben előírt összegen túl háromhavi átlagkeresetnek megfelelő juttatást és legalább két hónapig a keresetnek megfelelő álláskeresési támogatást fizet az elbocsátott dolgozóknak.

A Nokia február 8-án jelentette be, hogy Komáromból, a mexikói Reynosából  és a finn Salóból ázsiai gyáraiba helyezi át az okostelefonok gyártását, ezért a három országban összesen négyezer dolgozótól válik meg 2012 végéig. Az elbocsátások előtt a komáromi üzem négyezer négyszáz főt foglalkoztatott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek