16:00, December 05.
Japán 0
Horvátország 0
al-Dzsanúb Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 05.
Brazília 0
Koreai Köztársaság 0

Zárlatot rendeltek el a Kincsem Parkban

2012.09.21. 15:56

Helyi állategészségügyi zárlatot rendelt el a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága szeptember 20-án a Kincsem Nemzeti Kft. Kincsem Park lótartó telepére - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteken.

A budapesti, Albertirsai úti telepet ellátó magán állatorvos csütörtökön értesítette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakembereit, hogy a telepen található lovak között egy gyorsan terjedő betegség tüneteit észlelte.

Az ismeretlen tünetek miatt a helyi zárlatot még csütörtökön elrendelték. A korlátozó intézkedések 323 lovat érintenek, ezek közül pénteken már 29-en észleltek enyhe klinikai tüneteket. A betegséggel kapcsolatba hozható elhullás a telepen nem volt.

A laboratóriumi vizsgálatok azonnal megkezdődtek, az első részeredmények várhatóan péntek délutánra elkészülnek, a végleges eredmény pedig vasárnapra.

A hétvégi nemzetközi military verseny lesz. Erre tekintettel a Nébih szakemberei vizsgálják, hogyan lehetne a versenyt úgy lebonyolítani, hogy az egészséges állatok fertőződésének kockázata a lehető legminimálisabb legyen – olvasható a közleményben.  • Tippek
  • Hírek