Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Új tender az M3-as építésére

2012.10.12. 07:57

Újabb felvonás kezdődik az M3 autópálya 49-es számú főút−Vásárosnamény közötti szakaszának építésében, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. ugyanis megjelentette a 12 kilométeres szakasz kivitelezési pályázatát. A nyílt közbeszerzési eljáráson a kivitelező cégek november 29-ig tehetnek ajánlatot, írja a Napi Gazdaság. A kivitelezés előzetesen becsült értéke nettó 13 milliárd forint.

A nyertes építőipari cégeknek 18 hónap alatt kétszer két forgalmi sávos, leállósávos, aszfaltburkolatú autópálya-szakaszt kell építeni − derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A pályázóknak rendelkezniük kell 2009−2011-ben összesen legalább nettó 20,8 milliárd forint nettó árbevétellel, amely gyorsforgalmi utak és a csatlakozó építmények kivitelezéséből származott. Az ajánlattevőknek az elmúlt öt évből megfelelő referenciákat is igazolniuk kell, köztük legalább tíz kilométer új gyorsforgalmi út építéséről.

A beruházás az Új Széchenyi terv Közlekedés operatív programja keretében, uniós társfinanszírozással valósul meg. A NIF 2009 decembere óta már több közbeszerzést hirdetett az említett pályaszakaszra, a kiírásokat is többször módosította, ám kivitelezőt eddig nem sikerült találni. A NIF tájékoztatása szerint az ezt megelőző M3-as szakaszon, vagyis a Nyíregyháza−49. számú főút között gőzerővel zajlik az építkezés. A 33,8 kilométeres szakaszt a tervek szerint 2013 első félévében átadják át a forgalomnak.  • Eladnék
  • Hírek