2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Svájc 1
Németország 0
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 23. 21:00 ÉLŐ
Skócia 0
Magyarország 0

Csökkenthetik az élelmiszerek áfáját

2013.02.23. 09:30
A Magyar Hírlap értesülései szerint a Vidékfejlesztési Minisztérium az élelmiszerek áfájának csökkentéséről szóló javaslatot nyújt be a márciusi kormányülésre.

Egy hónapon belül kerül ismét napirendre az élelmiszerekre, agrártermékekre és árukra vonatkozó áfacsökkentés kérdése - írja a Magyar Hírlap.

A lap úgy értesült, hogy az agár tárca a március közepén esedékes kormányülésre terjeszti be áfa-csökkentési javaslatát és indítványát. A teher kulcsának a mérséklését több termékre is kiterjesztené a tárca, de a javaslat nem tartalmazza az élelmiszerek, agrártermékek egységes áfa-csökkentését.

"Nagyon fontos kormányzati lépés lenne az általános forgalmi adó csökkentése. Elősegítené például a feketegazdaság visszaszorítását. Nagyon remélem, hogy siker koronázza az erőfeszítéseinket, és a kormány elfogadja a tárca tervezetét" - mondta a lapnak Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára.

A Magyar Nemzet szintén Czerván Györgyre hivatkozva azt írja, hogy a közteher mérséklése több alapélelmiszert érinthet. "A mezőgazdasági és élelmiszer-ipari piac megtisztítása és átláthatóvá tétele az egyik kiemelt idei feladata a minisztériumnak" - idézi a lap az államtitkárt.