Emőke
4 °C
20 °C

Nagy nehezen átadták a 71-es elkerülőjét

2008.05.18. 11:52
Pénteken átadták a forgalomnak az észak-balatoni főút három települést elkerülő szakaszát. Az egy éve húzódó átadás ellenére a helyiek szerint még mindig nincs megfelelő állapotban az új út.

Péntek óta a Balaton északi partján utazóknak nem muszáj keresztülhajtaniuk Balatonakarattya, Balatonkenese és Balatonfűzfő településeken. A 71-es főútról egy 17,3 kilométeres elkerülő útra lehet letérni. Ezzel gyorsabban lehet utazni a tó északi oldalán és az érintett települések forgalma is csillapodhat. Az út a 710-es nevet kapta.

Az elkerülő út megnyitása közel egy éve csúszott. Eredetileg tavaly augusztusra kellett volna elkészülnie, ám a fővállalkozó és az alvállalkozók közti 600 milliós vita lassította a munkálatokat. A pénzükre hiába váró alvállalkozók elbarikádozták az építkezést és még kisebb verekedés is volt a cégek biztonsági őrei között.

Decemberre elvben elkészült az út, de számoshiányossággal. Ezért mostanáig nem lehetett átadni. Az MTV híradója szerint most sincs még megfelelő állapotban, például az eső-elvezető csatornák közül vannak még befejezetlen szakaszok. Ezzel együtt ezen a hétvégén már lehet használni az utat. Sőt, a kamionokat máris kitiltották a párhuzamos 71-esről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!