Piroska
-2 °C
5 °C

Adóelképzelések gazdasági szereplőktől

2004.05.03. 07:38
Kapcsolódó cikkek (1)
A gazdasági szereplők május 5-re elkészítik az adótörvények módosításával kapcsolatos elképzelések összegzését a pénzügyi kormányzattal közös - Draskovics Tibor pénzügyminiszter által kezdeméyezett - bizottság számára.
Május 5-re elkészítjük az adótörvények módosításával kapcsolatos elképzeléseink öszszegzését - tájékoztatta a Világgazdaságot Vereczkey Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke. A gazdasági szereplők és a pénzügyi kormányzat közös - Draskovics Tibor miniszter által februárban kezdeményezett - bizottságát társelnöklő szakember elmondta: a Pénzügyminisztériumtól mindeddig nem kaptak "olvasnivalót", igaz, nem is ebben állapodtak meg. Így a tárcánál készülő munkaanyagokat nem is véleményezik.

A testület célja saját javaslatainak minél szélesebb körű érvényesítése. A gazdasági szereplők öt témakörben keresnek megoldásokat. Ezek: az általános forgalmi adó, az iparűzési adó, a személyi jövedelemadó, a társadalombiztosítási járulékok, valamint az adminisztratív terhek csökkentése. Vereczkey Zoltán közölte még: Vámosi Nagy Szabolcstól, a PM helyettes államtitkárától ígéretet kaptak, hogy május 15-ig, a fentiek szerint tíz nappal korábban, elkészült dokumentumot együttes tanácskozáson végigtárgyalják. Ezután május 25-ig a bizottság befejezheti munkáját.

A munka megkezdésekor sem gondoltuk, hogy az adótörvények előkészítésekor pontról pontra az fog történni, amit a vállalatok akarnak, fogalmazott lapunknak Vereczkey. Ám azt az egyeztetések akadozása ellenére reméljük, hogy egy-két helyen sikerül kiegészítenünk, befolyásolnunk a kormányzati elképzeléseket - tette hozzá.