Ágnes
-1 °C
2 °C

Olcsó utak Afrikába

2004.04.21. 08:59
Már negyvenezer forintért találhatunk repülős utakat, a magyar turistát a veszély sem riasztja vissza. Elsősorban az arab országok lettek nagyon népszerűek az utóbbi években - írja a Népszabadság.
A Népszabadság írása szerint a magyar turisták az árat fontosabbnak tartják a biztonságnál és a komfortnál. Pár évvel ezelőtt még a görög tengerpart volt az utasok legkedveltebb célpontja, manapság azonban egyre többen utaznak Marokkóba, Tunéziába, Egyiptomba. Ez érthető okokra vezethető vissza, hiszen az arab országok áraival lehetetlen versenyezni.

Marketing

A komoly reklám ugyancsak ezen területek felé fordította a hazai utazni vágyók tekintetét, akiknek a tapasztalatok szerint az ár fontosabb, mint a biztonság. Problémát az okozhat, hogy nyugati társával szemben a magyar turista a kis összegért cserébe is luxus szolgáltatást vár.

Ugyanakkor a magyar utazók a közepesen bátor kategóriába esnek, háborús övezetbe még kíváncsiságból sem utaznak, jól mutatja ezt, hogy az izraeli intifáda óta erőteljesen megcsappant a szentföldi utazást vállalók száma, annak ellenére, hogy most alig fele annyiba kerül oda egy út, mint pár évvel ezelőtt - írja a Népszabadság.

Egyre felkapottabb ugyanakkor a békés övezetnek számító Jordánia, ahová már ötvenezer forintért el lehet jutni, szemben az nyugat-európai üdülő-övezetek 150 ezer forint körüli áraival. Az arab országokon kívül térségünkben a szintén olcsó török, bolgár valamint szicíliai utak jelenthetnek alternatívát.