Gyöngyi
4 °C
13 °C

Elbocsátások az Antenna Hungáriánál

2008.11.26. 11:59
Az Antenna Hungária dolgozóinak 14 százalékától válik meg január elsejétől, hogy fent tudja tartani finanszírozási képességét.(Ha tud olyan cégről, amely nem szerepel a listánkon, az alábbi űrlap kitöltésével vagy egy e-mail elküldésével segíthet nekünk.)

Az Index információi szerint száz embert bocsátanak el az analóg és a digitális rádió- és televíziósugárzást végző Antenna Hungáriától. A cégnél a 2007-es adatok szerint 727-en dolgoztak, vagyis a leépítés a dolgozók 14 százalékát érinti.

Az Antenna Hungária megkeresésünkre elismerte a leépítés hírét. A száz ember január elseji hatállyal bocsátják el az adminisztráció területekről és a karbantartásról. A cég hivatalos indoklása szerint át kell alakítaniuk a költségstruktúrájukat annak érdekében, hogy helyt tudjanak állni az analóg műsorszórási tevékenységeinek szabályozásából és egyes ügyfeleinek döntéseiből eredeztethető, a bevételeit érintő erősödő nyomásnak. A cég hivatalosan azonban nem közölte, hogy milyen bevételkiesésekre számít, amikor minden partnerével (a rádiókkal és a televíziókkal) is hosszú távú, sokéves szerződéseik vannak.

„A lépés azért is szükséges, hogy a cég fent tudja tartani a finanszírozási képességét a tevékenységeinek fejlesztését illetően, melyre jó példa, hogy az Antenna Hungária a digitális tévés és rádiós hálózatok országos kiépítésére körülbelül 25 milliárd forintot kíván beruházni az elkövetkezendő 4-5 év során”. – áll az Indexnek eljuttatott hivatalos közleményben.

A döntés azért is váratlan, mivel a cég az analóg és a december elsején induló digitális rendszerek párhuzamos működése alatt, vagyis 2008 december elsejétől várhatóan 2011 végéig (a rádiós sugárzás esetében pedig akár 2015-ig is) jelentős többletbevételei lesznek a sugárzásból, hiszen a köztévék, és várhatóan a két nagy kereskedelmi csatorna is fizetni fog, mind a hagyományos, mind a digitális jel továbbításáért.

Az Antenna Hungária a francia TDF (Telediffusion de France) tulajdona, aminek a hírek szerint jelentős adósságállománya van, bár ennek egy részét éppen az év második felében vásárolta meg a 3I elnevezésű befektetési alap.