Hengerelni készül a német Aldi

2006.06.22. 08:05
Nem aprózza el magyarországi megjelenését az egyik legnagyobb német diszkontlánc. A német cég 1,3 milliárd eurónyi (csaknem 360 milliárd forintnyi) beruházást hajt végre hazánkban, és 400 üzlet nyitását tervezi a következő években.

Több év alatt összesen 1,3 milliárd eurós beruházássorozatot hajt végre Magyarországon a piacra lépését előkészítő német diszkontlánc, az Aldi. Úgy tudni, hogy hat logisztikai központ és 400 üzlet létesítését tervezi néhány éven belül, és első nagyberuházása a jövő év elejére készül el Biatorbágy határában.

Az M0-s és az 1-es főút közti 54 hektáros, úgynevezett Hungarocommercial Park közel felén, 25 hektáros területen épül az a hétezer négyzetméteres központi iroda és 60 ezer négyzetméteres raktár, amelynek vezetőit már Ausztriában képezik ki jövendő magyarországi munkájukra. A tervek szerint az 50 millió euróba kerülő komplexum 300 főnek ad munkát a jövő évtől.

Nemcsak Magyarországon és nemcsak az Aldi terjeszkedik dinamikusan. Egy május végi felmérés szerint Európában az Aldi hetenként öt, a Lidl hat üzletet nyit Európában. Ezzel a tempóval - az AC Nielsen szerint - 2009-ig előbbi 1050, utóbbi 1550 egységgel bővíti hálózatát.

Az Aldi magyar piacra belépéséről korábban több, egymásnak ellentmondó hír látott napvilágot. A cég eredetileg 2007-ben tervezte megnyitni első üzletét hazánkban, ám március elején már az a hír terjedt el a piacon, hogy egy évvel halasztják a megjelenést. A mostani beruházásokról szóló információk mégis azt sejtetik, hogy már 2007-ben megnyílhatnak az első Aldi-üzletek.  • Hírek
  • Támogatások