Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

17 üzlettel indul az Aldi

2008.04.01. 14:20
Egyszerre 17 üzlettel jelenik meg Magyarországon a világ egyik legnagyobb diszkontlánca, az Aldi. Az első boltok áprilisban nyitnak meg. Lengyelországban egy hónapja vannak Aldik, és ott csak készpénzzel lehet fizetni.

Hosszas előkészületek és nagy titkolózás után áprilisban megnyitja első üzleteit a világ egyik legnagyobb élelmiszerdiszkontja, az Aldi. Első körben 17 bolttal indulnak, de év végéig továbbiak nyitása várható. A még épülő, félig kész boltok listáját korábbi cikkünkben megtalálja.

Az elsőként megnyíló boltok a következő városokban lesznek az Aldi honlapján található információk alapján: Bonyhád, Budakeszi, Budaörs, Budapest XVI. kerület, Cegléd, Debrecen (itt kettő is nyílik), Dunaföldvár, Gyula, Hódmezővásárhely, Jászberény, Karcag, Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Pécs, Piliscsba, Veszprém. A boltok a hét minden napján nyitva tartanak.

Egy hónapja a lengyeleknél

A megnyitás körülményei nagyon hasonlítanak a cég egy hónappal ezelőtti lengyelországi megjelenésére, ott is úgy nyitották meg az első nyolc üzletet, hogy az utolsó pillanatig nem került nyilvánosságra a pontos időpont – tájékoztatta az Indexet a Nielsen. Az első hónap tapasztalatait összegezve kiderült, hogy a választék 900-nál több cikkelemből áll. A teljes kínálat 95 százaléka FMCG, azaz élelmiszer, háztartási vegyiáru és testápoló szer. A Nielsen által mért kategóriák közül a szárazáru választéka a legnagyobb (197 cikkelem). Utána következik az édesség (124), majd az egészséget és szépséget szolgáló termékek, babaápolási cikkekkel együtt (115).

A tervek szerint az első évben 40-50, később összesen közel 400 üzletet nyitna a diszkont-üzletlánc Magyarországon

Az Aldi választékában a saját márkák dominálnak. A Nielsen által mért, és az Aldiban is kapható 107 kategória közül csak 13-ban lehetett gyártói márkás terméket találni. Érdekes, hogy a gyártói márkás termékek árai nem voltak alacsonyabbak, mint a lengyelországi piaci átlagár. Az árkülönbségek 10 százalék alatt maradtak.

Aldi notebook százezer

Non-food termékekből mintegy 40 cikkelemet kínáltak. A legnagyobb sikert egy sajátmárkás notebook aratta. 1400 zlotyért adták, ami közel 103 ezer forintnak felel meg. A tizenkét darabból álló készletet a nyitás után rögtön felvásárolták. Bankkártyával a lengyel Aldi üzletekben nem lehet fizetni, csak készpénzzel.

A nyitással kapcsolatos fő reklámtevékenységet az jelentette, hogy szórólapokat juttattak el a poznani üzlet közelében lévő háztartásokba. A nyitást követő napon magában a boltban már nem lehetett szórólapot kapni. Mint kiderült, nem számítottak olyan sok vevőre az első napon, hogy rögtön elfogy a szórólap is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?