Emőke
-4 °C
9 °C

Jövőre nyílik meg az első itthoni Aldi

2006.01.04. 10:56
Egy év múlva nyithatnak az első Aldi-üzletek Magyarországon. A majdani vezetők betanítása már megkezdődött, s különféle részinformációkból úgy tűnik: kezdetben Auszriából látnák el a boltokat áruval.
Bár már decemberben nyilvánosságra került, hogy Európa legnagyobb diszkontlánca, a német Aldi vagyonkezelő céget hozott létre Magyarországon, Armin Burger, a lánc osztrák leányvállalatának elnöke a Wirtschaftsblattnak csak most jelentette be, hogy immár egészen konkrét tervek vannak a terjeszkedésre. A felső-ausztriai Sattledtben található vállalati raktárközpontot kibővítették, és megkezdték a majdani magyar vezetők betanítását is.

Szlovéniában az Aldi, a többi országban, így Ausztriában is alkalmazott Hofer márkanevet használva decemberben jelent meg, s az ottani boltok ellátását az osztrák központ végzi. A tizenegy üzlet első tapasztalatai alapján az osztrák vezető szerint ugyanezt a logisztikai megoldást alkalmazzák majd hazánkban is.

Még decemberben adtunk hírt arról, hogy egyelőre telephely nélkül és vagyonkezelési fő tevékenységi körrel, mindössze hárommillió forintból alapította meg Magyarországon első vállalkozását a Lidl legnagyobb ellenfele.