Benedek
-4 °C
5 °C

Eladó a Club Aliga

2005.09.07. 08:06
Ma megjelenik a Club Aliga pályázata, ezzel több nagyértékű ingatlan értékesítését kezdi meg a Kincstári Vagyonigazgatóság szerint.
Ma indul el az értékesítésre szánt állami ingatlanok pályázati felhívásainak első igazi hulláma - nyilatkozta a Világgazdaságnak Sugár László, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) vagyonkezelési vezérigazgató-helyettese. A meghirdetendő vagyonelemek között van a Club Aliga üdülőkomplexum is. Ismeretes, a Club Aliga a fővárosi Völgy utcai ingatlannal egyetemben összesen 3,5 milliárd forintért került át nemrég az Egészségügyi Minisztériumtól a KVI-hez, a minisztérium pedig ezt a pénzt az ország sürgősségi betegellátó rendszerének kiépítésére fordítja. Az üdülőkomplexum értékesítési pályázata ma jelenik meg. Ennek keretében a Club Aliga döntő részét eladják, míg a fennmaradó rész tekintetében a Balaton-törvény miatt hosszú távú vagyonkezelési szerződés megkötése jöhet szóba.

 

 

Eladandó ingatlanok
- Club Aliga
- volt Mária Terézia laktanya
- Semmelweis Egyetem Mátyás király úti és Ötvös utcai ingatlanjai
- Béla király úti ingatlan
- Völgy utcai ingatlan
- Kinizsi laktanya

 

Eladósorba kerül a volt Mária Terézia laktanya is. A helyzetet némiképp bonyolítja, hogy a terület egy részét a kerületi önkormányzat használja, de erős a nyomás arra, kompenzáció ellenében a helyhatóság költözzön ki a területről. Ezenkívül felkínálják megvételre a Semmelweis Egyetem Mátyás király úti és Ötvös utcai ingatlanjait is, valamint értékesíteni kívánják a Béla király úti és a Völgy utcai vagyonelemeket is - mondta a vezérigazgató-helyettes.

A napokban jelennek meg - a Magyar Közlönyön kívül országos napilapokban is - nagy számban pályázati felhívások, de már történtek adásvételek. Mint megírtuk, egy a Vigadóhoz közeli ingatlant értékesítettek több mint négymilliárd forintért, múlt héten pedig további egymilliárdért sikerült eladni több vagyonelemet. Minden bizonnyal a következő ingatlaneladás sem várat magára sokat, hiszen holnap nyilvános árverés keretében tervezik értékesíteni a Kinizsi laktanyát. A bevételre pedig nagy szüksége van a KVI-nek, hiszen a költségvetési törvény értelmében 30 milliárdot kellene befizetnie a büdzsébe. Egyelőre a cash-flow-terveknek megfelelően alakulnak a folyamatok - jelezte Sugár.