Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elviszik-e végre a pártüdülőt?

2006.07.26. 10:50
Noha a Kincstári Vagyoni Igazgatóság már negyedik alkalommal próbálja eladni a Club Aligát, a volt pártüdülő továbbra sem keltette fel a befektetők érdeklődését. Az Index megtudta: határidőre két pályázat érkezett a KVI-hez. Feldolgozásuk megkezdődött, de még nem tudni, mikorra lesz eredmény.

Legutóbb május végén hirdette meg eladásra a balatoni pártüdülőt, a Club Aligát a Kincstári Vagyoni Igazgatóság. A KVI vezetője, Zelles Sándor akkor azt mondta: az ingatlan iránt több befektető is érdeklődött, és "nagy reményekre" adnak alapot a befektetőjelöltekkel folytatott addigi tárgyalások.

Hihg hopes

A nagy reményekben azonban részben alighanem csalatkoznia kellett a KVI-nek. Az ingatlanra ugyanis ezúttal is csak két befektető jelentkezett - tudta meg az Index. A Vagyoni Igazgatóságon ezt megerősítették, hozzátéve: a pályázatok értékelése már meg is kezdődött. Azt egyelőre nem tudták megmondani, mikorra várható az eredményhirdetés; a pályázati kiírás szerint egy hónapon belül meg kell hozni a döntést.

Bár a mostani két jelentkező sem sok, mégis jelentős előrelépés ahhoz képest, hogy volt olyan értékesítési pályázat, amelyen senki nem vett részt. A Club Aligának ez ugyanis már a negyedik eladási kísérlete, ezúttal nyílt pályázaton kerestek befektetőt a vagyonkezelési és a tulajdonjogra; a négy részből álló ingatlant egyben értékesítenék, a kikötőt is magában foglaló Aliga I. esetében a 25 évre szóló vagyonkezelői jogot hirdették meg.

Senkinek nem kellett

A korábbi három alkalommal volt, amikor egyben, volt, amikor részenként próbálták eladni a Club Aligát, de hiába. Tavaly tavasszal például egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett az akkor nyolcmilliárd forintért meghirdetett, három szállodából, 22 villaházból álló, sportpályákkal, étteremmel és másfél kilométeres partszakasszal rendelkező ingatlanegyüttesre.

A mostani pályázati kiírás szerint a nyertes vállalkozónak turisztikai célú beruházást kell megvalósítania a területen. A balatoni ingatlan rendezésére ugyanakkor nincs részletes terv, a vevőnek az önkormányzattal kell megállapodnia a felhasználásról.