Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Részenként adnák el a Club Aligát

2005.03.30. 09:10
Kapcsolódók (1)
Egyetlen érvényes ajánlat sem érkezett a nyolc milliárd forintos irányáron meghirdetett Club Aligára, a KVI április végén új, a komplexum egyes részeinek értékesítését célzó pályázatot írhat ki.
A Kincstári Vagyonigazgatósághoz (KVI) a március 25-i határidőig egyetlen ajánlat sem érkezett a balatonvilágosi Club Aliga üdülőkomplexum egybeni, nettó nyolc milliárd forintos irányáron történő értékesítésére -- tudta meg a Napi Gazdaság Bardóczy Árpádtól, a KVI értékesítési főosztályvezetőjétől. Mindüssze egy pályázaton kívüli ajánlat érkezett a Pénzügyminisztériumhoz, ám ezt a tender szabályai szerint nem vette figyelembe a KVI.

Club Aliga A három szállodából, 22 villaházból álló, sportpályákkal, étteremmel és másfél kilométeres partszakasszal rendelkező üdülőkomplexum vagyonkezelője az egészségügyi tárca, amely az értékesítésből mielőbb bevételt vár. Így, ha a PM jóváhagyja, a KVI gyorsított eljárásban, részenként ír ki -- várhatóan április végén -- pályázatokat az üdülővagyon elemeire. Erre azért is van szükség, mivel a most zárult pályázat ideje alatt hatályba lépett a közhasznú sétány kijelöléséről szóló miniszteri rendelet, amely a balatonvilágosi parti sétányt az úgynevezett Aliga I. földterületén (a világosi kikötőtől délre) jelöli ki. A sétány így nem kerülhet az esetleges ajánlattevő tulajdonába, illetve arra a balatonvilágosi önkormányzatnak elővásárlási joga van.