Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Méltányosságból fizet az Allianz

2006.09.26. 14:03
Az Allianz megtéríti a károkat azoknak a biztosítással rendelkező ügyfeleknek, akik a zavargások alatt károsultak – vagyis a biztosító eltekint a szerződésben szereplő feltételtől.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. eltekint a szerződési feltételekben rögzített kizárástól, és megtéríti kárait azoknak a casco-, lakás- és vállalkozásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek, akik a múlt heti zavargások során vétlen károsultként szenvedtek károkat - közölte az MTI-vel az Allianz Hungária Biztosító.

A nemzetközi és a hazai biztosítói gyakorlatban a vagyonbiztosítások nem terjednek ki a zavargások okozta károkra, ezért a társaságok erre díjat sem szednek. Ugyanakkor az Allianz Hungária úgy döntött, méltányosan jár el. Erre a célra a társaság méltányossági alapot hozott létre, amelynek terhére - a szokásos kárbejelentést és -felmérést követően - folyósítja a kárkifizetéseket ügyfelei számára, akik más módon egyébként nem számíthatnának káraik ellenértékére.

Lenkei Anikó kommunikációs igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a méltányossági alap 100 millió forint, és ehhez közelítenek az eddig bejelentett károk is. A biztosító ügyfelei 30 autókárt jelentettek be, a rongálások az MTV székházának környékén történtek.