Ábrahám
17 °C
29 °C

Méltányosságból fizet az Allianz

2006.09.26. 14:03
Az Allianz megtéríti a károkat azoknak a biztosítással rendelkező ügyfeleknek, akik a zavargások alatt károsultak – vagyis a biztosító eltekint a szerződésben szereplő feltételtől.

Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. eltekint a szerződési feltételekben rögzített kizárástól, és megtéríti kárait azoknak a casco-, lakás- és vállalkozásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek, akik a múlt heti zavargások során vétlen károsultként szenvedtek károkat - közölte az MTI-vel az Allianz Hungária Biztosító.

A nemzetközi és a hazai biztosítói gyakorlatban a vagyonbiztosítások nem terjednek ki a zavargások okozta károkra, ezért a társaságok erre díjat sem szednek. Ugyanakkor az Allianz Hungária úgy döntött, méltányosan jár el. Erre a célra a társaság méltányossági alapot hozott létre, amelynek terhére - a szokásos kárbejelentést és -felmérést követően - folyósítja a kárkifizetéseket ügyfelei számára, akik más módon egyébként nem számíthatnának káraik ellenértékére.

Lenkei Anikó kommunikációs igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a méltányossági alap 100 millió forint, és ehhez közelítenek az eddig bejelentett károk is. A biztosító ügyfelei 30 autókárt jelentettek be, a rongálások az MTV székházának környékén történtek.